Pages

29 Ağustos 2010 Pazar

Bal arısı misali

bildiğiniz gibi bal arılarını kızdırmak onların hayatlarına son vermek demektir. siz gider arıyı kızdırırsınız o gelir sizi sokar ve sonuç bal arısı iğnesini sizde bırakır ve ardından ölür.
merak ettiğim acaba yaptıkları sokma eyleminin ölümlerine neden olacağını biliyorlarmı. kısa bir araştırma ile sadece bal arılarının bu yolla öldüğünü öğrendim. madem onlar ölüyor neden diğerleri ölmüyor.
arıların kendilerini koruma dürtüleri altında kendi ölümlerine sebep olmalarından yola çıkarak insanlarında her ne kadar ölümlerine neden olmasa da kızgınlıklarının bedellerini kendi canlarını acıtarak ödediklerini görürüz.
neden sizi kızdıran yada üzen bir durumda saldırganca tepkiler verirsiniz bunu hiç düşündünüzmü. atalarımız boşuna keskin sirke küpüne zarar dememişler.
kızgınlık ve arkasından olanlardan sonra her zaman bedeli ödeyen insanın kendisidir. düşünün acele bir yere giderken lastiğiniz patlar siz gider lastiğe bir tekme atarsınız sonuçta ne olur sizin ayağınız acır. (garip bir örnek farkındayım)
aslında sadece kendinize zarar veriyorsunuzdur. sükünet ve metanet ile karşılamayı bilmeyiz düşünmek, değerlendirmek, doğru kararı vermek asla aklımıza gelmez.
bizde etki hemen tepkiye dönüşür.
bunu neden yazdım onuda bilmiyorum kafam arılara ve kızgınlıklarına takıldı. sonra insanlarında doğasında böyle bir taraflarının olduğunu hatta çok fazla karşılaşılan bir durum olduğunu farkettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder