Pages

28 Şubat 2011 Pazartesi

Camelot


Starz'ın yeni dizisi Camelot il bölümü ile bu hafta vizyona girdi.

Yönetmen Mikael SalomonCiaran DonnellyJeremy PodeswaStefan SchwartzSenaryo Michael HirstLouise FoxChris ChibnallGörüntü Yönetmeni Joel RansomMüzik Jeff DannaMychael Danna
Oyuncu
Rol
Jamie Campbell Bower
King Arthur (10 episodes, 2011)
Tamsin Egerton
Guinevere (10 episodes, 2011)
Joseph Fiennes
Merlin (10 episodes, 2011)
Claire Forlani
Queen Igraine (10 episodes, 2011)
Eva Green
Morgan (10 episodes, 2011)
Peter Mooney
Kay (10 episodes, 2011)
Diarmaid Murtagh
Brastias (10 episodes, 2011)
Clive Standen
Gawain (10 episodes, 2011)
Philip Winchester
Leontes (10 episodes, 2011)
Sinéad Cusack
Sybil (8 episodes, 2011)
Jamal Downey
Ulfius (8 episodes, 2011)
Lara Jean Chorostecki
Bridget (7 episodes, 2011)
Daragh O'Malley
Leodegrance (5 episodes, 2011)
Chipo Chung
(4 episodes, 2011)
Sean Pertwee
Ector (3 episodes, 2011)

Kral Arthur efsanesinin başka bir açıdan anlatımı olan Camelot dizisi, hikaye olarak Thomas Malory'nin Le Morte d'Arthur eserinin modern versiyonu olacak. Öte yandan dizi, harika oyuncu kadrosuyla da ses getireceğe benziyor. Jamie Campbell Bower'in Arthur’u, Joseph Fiennes'in Merlin'i, Eva Green'in Büyücü Morgan'ı, Tamsin Egerton'un Guinevere'i, Claire Forlani'nin Igraine'i ve Peter Mooney'in ise Kay'i canlandıracağı seri oldukça dikkat çekici olacak gibi görünüyor... Serinin arkasında bir çok yetenekli oyuncu ve prodüksiyon var. Onların bu klasik öyküyü ve karakterleri ne yapacaklarını görmek ilginç olacak... Kral Uther uyandığında aniden ölecek, İngiltere kaosa sürüklenecek. Büyücü Merlin'in hedefi karanlık gelecekte genç ve aceleci Arthur'u, Uther'in gizli oğlu ve mirasçısı yapmak olacak. Arthur hayalgücünün ötesini deneyecek ve bazı derin manevi kararlarıyla Birleşik Krallığın savaşla ve aldatmayla olan adımlarını kıracak.
genel konu ve özetten sonra az önce izlediğim dizi hakkında ki kendi düşüncemide yazmak istiyorum sizlere :
klasik bir kral arthur başlangıcı değil, arthur excalibur'u alıp kral olduğunu ilan etmiyor maalesef, ilk bölüm olarak biraz durgun du ama sonuna geldiğimde gelecek bölümlerde baya bir aksiyon olacağını söyleyebilirim.
diğer taraftan her zaman olduğu gibi genç bir erkeğin kral olma yolunda ilerlemesini izleyeceğiz jamie şimdilik role oturmuş gibi ama o savaştan bu savaşa koşan yaşı şu halinde biraz daha ilerlemiş olan bir arthur'u nasıl canlandıracak merak ediyorum açıçası. ayrıca ilk krallık görevinde de tökezlediğini spoiler olarak iletmek istiyorum.
diğer taraftan muhafazakar izleyici grubuna ön bilgi olması açısında filmde ilk bölümde bile gayet açık sahneler mevcut olduğunu bilmenizi isterim.
not : jamie zaten çok ama çok genç gözüküyor bunun yanında birde adama kısa kollu tişört gibi birşey giydirmişler çocuk gibi olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder