Pages

3 Ocak 2011 Pazartesi

Memnun olmayan yok..

Bu gün kafayı acayip bir şeye taktım.
İnternet üzerinden anket doldurarak para kazanma mevzuna....
Google'dan araştırdım. Anlaşılan o ki memnun olmayan yok bu işten.
Sistem aynen şu;
Dünyaca ünlü markaları temsil eden anket firmaları var ki benim üye olacağım site söylenene göre bunlar arasında en iyilerden biri...
Firma tamamen amerikan menşeili olduğundan, site tabii ki ingilizce ama kaydınızı yaptıktan sonra işaretleyeceğiniz dil seçeneği ile size bütün anketler türkçe geliyor.
Şimdi diyeceksiniz neden firmalar böyle bir yola gidiyor. Bizde her ne kadar firmalar anket yapma eğiliminde olmasalar da özellikle yurtdışında firmalar yeni çıkardıkları ürünler hakkında insanların düşüncelerini merak ediyorlar. Düşünün ki internet üzerinden milyonlara ulaşabiliyorsunuz. Ama bunu normal yollardan yani anketörler aracılığı ile sokak sokak yapsanız büyük bir kitleye ulaşma şansınız yok. Bu yüzden firmalar bu yolu seçiyorlar.
Ve bu işlem karşılığından her anket için size 5 $ ile 30 $ arasında bir ücret ödüyorlar. Anketörlere verecekleri parayıda size vermiş oluyorlar.
Benim kayıt olacağım site bir üyelik ücreti alıyor. Tek bir sefere mahsus 34 $ ve bunu hemen ertesi gün dolduracağınız anketlerle zaten karşılıyorsunuz. Siz ne kadar çok anket doldurursanız kazancınız o oranda artıyor ayrıca anketi doldurup doldurmama seçeneği sadece size ait yani bedeli en yüksek anketleride doldurabilirsiniz yada en düşüklerden sürüm yapabilirsiniz.
Ödemeye gelince firmanın bünyesinde sanal bir hesabınız var. Orada toplanan parayı kendi tercihinize göre ister çek olarak alabilir ve türkiyede aracı bir bankada bozdurabilirsiniz yada direk banka hesabınızın olduğu bir bankaya havale yapabilirsiniz.
Ben bir kaç gün daha araştırıp ingilizce bilen bir arkadaşımın yardımı ile başvurmaktan yanayım şu anda, kayıt ücretini ödedikten sonrada günde sadece yarım saattimi ayırarak para kazanmak niyetindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder