Pages

21 Eylül 2010 Salı

Zeynep'in suçu neydi?

15 aylık bir can…
Geçen haftanın satır aralarında kalan bir beden….
Hayatı bir kara mayını tarafından yok edilen bir bebek
Zeynep
O annesini kaybetti.
O vücudunun küçük ya da büyük bir parçasını kaybetmek üzere
Peki ya ruhu, bedeni iyileşecek ama ruhu iyileşebilecek mi hiç sanmıyorum.
Küçücük annesine muhtaç bir bebek ona nasıl annen öldü. Artık yok diyebilirsiniz. Nasıl hatırlayıp hatırlamadığı belli bile olmayan bir olay sonucu annesini kaybettiğini anlatırsınız. Hangi cümleleri kurabilirsiniz.
Dünya da ki en özel çağrıdır bir çocuğun dudaklarından dökülen anne sözü yaşınız kaç olursa olsun cevapsız kalmayacak tek çağrı. Ama Zeynep için artık o çağrıya cevap verebilecek biri yok. Onun artık annesi yok. Onun hayatında olup onu besleyecek, büyütecek ona bakacak biri yok. Çünkü o annesini bir kara mayınına feda etti tıpkı kendi hayatını ettiği gibi.
Geçen hafta yola pkk tarafından döşenen mayınlardan birinin üzerinden geçti bindikleri minibüsün tekeri. Birçok can aldı. Biz sadece arkada en çok canımızı acıtanı gördük
Zeynep
Zeynep daha 15 aylık bir ana kuzusu. Geçen akşam haberlerde izlerken kafama takılan bir soru. İçişleri bakanı çıktı açıklama yaptı. Zeynep iyi ama bacakları kesilecek diye umarım kesilmez. O an fark ettim ki biz zeynep’ten çok şey aldık. Bari bacaklarını almayalım, bari onlar kalsın dedim. Zaten miniğimin annesi yok artık bari ayakta durabilsin diye bacaklarını versin diye Allaha dua ettim.
Allahın işine karışılmaz ama bazen de isyan edesiniz geliyor. Kader kısmet böyleymiş deyip kenara çekilip içinizdeki çığlığa kulaklarınızı kapatamıyorsunuz. Zeynep’e gitmek onu ziyaret etmek onu görmek çözüm değil çözüm bulmak mesele Zeynep yardım istemiyor Zeynep annesini istiyor. Ama biz onu bu hale sokan içimizdeki yılanı bile öldürmeyi beceremiyoruz. Onlara kucak açıyor onları tekrar kazanmak için çaba sarf ediyoruz. Neymiş barış olsunmuş peki zeynep’e annesinin hesabını kim verecek. Zeynep’e bacaklarının hesabını kim verecek.
Zeynep biraz daha büyüdüğünde ona yürüyemezsin senin bacakların yok kim diyecek. Bunu deme cesaretini şimdi onu her gün ziyaret edip destek verdiklerini açıklayan devlet büyükleri yapabilecekler mi?
Ama o kadar pervasız bir milletiz ki inanın üç gün sonra Zeynep unutulacak ve kimse zeynep’e açıklama yapmak zorunda kalmayacak çünkü akılları sıra Zeynep barış için feda edilmiş onca bedenden biri olacak.
Bu yazıyı neden yazdım bilmiyorum. İçim doldu boşaltmak istedim sanırım. Ne zeynep’i ne onun yaşadıklarını nede yaşayacaklarını anlamam, bilmem mümkün değil. Tek bildiğim bir bebeğin annesini kaybettiği. Tek bildiğim bir daha asla yürüyemeyeceği. Tek bildiğim bizim avrupaya yaltakçılık yapmak için bölgesel barış adına adı pkk olan o vatan hainlerini aklamaya çalışmamızın bedelinin masum çocukların masum insanların ödediği. Tek bildiğim zeynep’in büyüdüğünde sokaklarda koşup oynayamayacağı…..

1 yorum: